EMN HU NCP at the 2018 International Metropolis Conference (29 October - 2 November)

EMN HU NCP participated at the 2018 International Metropolis Conference held in Sydney, Australia on 29 October - 2 November.

The report on the conference is available below:

 

Az Európai Migrációs Hálózat magyar kapcsolattartó pontja részt vett az ausztráliai Sydney-ben megrendezésre került 2018. évi Nemzetközi Metropolis Konferencián.

A konferenciáról készült jelentés alább érhető el:

Az EMH XXI. ülése/ XXI. National Conference

Az Európai Migrációs Hálózat Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pontja 2018. november 20-án rendezte meg a Belügyminisztérium épületében XXI. Nemzeti Ülését, „Az embercsempész-hálózatok szerepe a migrációban” témában. A tematikus nemzetközi konferencián a magyar nemzeti migrációs hálózat tagjai és az Európai Migrációs Hálózat nemzeti kapcsolattartói pontjai is képviseltették magukat.

Az Európai Migrációs Hálózat Bécsben 2018. október 4-5-én tartott osztrák elnökségi konferenciája

A résztvevőket Herbert Kickl, osztrák belügyminiszter köszöntötte. A belügyminiszter beszédében utalt Ausztria Dániával együtt kidolgozott és a konferencia napján prezentált, egy hatékonyabb menekültügyi védelmi rendszerről szóló tervéről.

EMH XIX. Nemzeti Ülése

Az Európai Migrációs Hálózat (EMH) magyarországi kapcsolattartó pontja soron következő XIX. Nemzeti Ülésére 2017. november 14-én került sor a Belügyminisztérium épületében.

Az egynapos konferencia célkitűzése a migrációs és menekültügyi terület aktualitásainak, változó trendjeinek szakértői körben való megvitatása.