Interaktív online beszélgetés az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén

Merre tovább az uniós migrációs politikában?

2021. február 2-án online követhető, az uniós migrációs politikát tárgyaló szakpolitikai esemény került megtartásra az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének szervezésében, az Európai Migrációs Hálózat részvételével.
 

A rendezvény témáját az Európai Bizottság által 2020. szeptember 23-án bemutatott új Migrációs és Menekültügyi Paktum, az uniós migrációs politika megreformálására irányuló javaslatcsomag képezte.

Az eseményt Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője nyitotta meg, majd bevezető előadás keretében Szigeti Borbála, a Képviselet politikai és gazdasági elemzési részlegének vezetője ismertette az új Migrációs és Menekültügyi Paktum főbb elemeit. Ezt követően dr. Hegyaljai Mátyás a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára mutatta be, az uniós migrációs politika reformját illető magyar álláspontot.

A szeminárium keretében a résztvevőknek lehetősége nyílt kérdések feltevésére, amelyekre az Európai Bizottság, illetve a Belügyminisztérium képviselői válaszoltak.